life is a game

Posted: March 31, 2010 in coretan hati

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah.alhamdulillah.alhamdulillah.td baru sahaja selesai pertandingan bola keranjang untuk KPSCI 10.walaupun hanya bermain mewakili rumah,namun perasaan kembali bermain dalam pertandingan seperti zaman persekolahan 5tahun dahulu sangat manis. Seusai solat maghrib saya sujud bermohon kpdNya supaya menjadikan sukan ini sebagai salah satu ibadah kpdNya dan semoga ianya diterima. sy berdoa semoga Allah memudahkan semua urusan,dan jika kemenangan itu adalah yg terbaik bg sy,maka kemenangan itu akan terjadi dan begitulah sebaliknya.dan saya bermain bukanlah untuk kemenangan ttp untuk mengeratkan lagi ukhuwwah yang terbina.

Segalanya berjalan dengan lancar namun kepenatan ini tidak mampu untuk membuatkan aku melelapkan mata pada malam ini,mungkin kerana ada sesuatu yang masih tidak dapat aku ungkapkan secara lahiriyahnya.sesuatu yang masih aku genggam erat dalam emosiku,sesuatu yang masih terbuku kemas dalam hati.Tidak ada apa yang dapat kamu semua ambil daripada entry kali ini kerana ianya hanya luahan hati semata, bukanlah sesuatu perkongsian fikrah.

Aku ingin sekali meminta maaf kepada teammate basketball mail,jojie dan syafiqah kerana tidak membuat yang terbaik pada perlawanan pertama.terima kasih kerana menjadi the best teammate dan bersungguh-sungguh bermain.sejenak diumumkan jadual pertandingan,jantungku ku rasakan seperti berhenti berdegup.berdebarkah aku untuk menghadapi pertandingan ini?namun aku dapat rasakan satu perasaan yang lain menghinggap hatiku ketika itu.

All the old things are flashing back..this is the game that make us become closer and closer,from knowing you nothing until the feeling of sisterhood deeply embedded inside my heart.imbasan kenangan lama satu demi satu bermain dalam fikiranku.aku masih ingat kita pernah bercita2 untuk bertanding sebagai 1 team,and u will be my pompom girl cheering me up all the time.

Im too protective as a sister i think.cant block u up and juz let u do it.im happy seeing u grabbing the ball and dribbling it then shooting it all the way through.i only can be your loyal audience,cant be your rival. being protective as a big sister,cant see u r in pain and injurt,running as fast as i can and do whatever i can do to relief the pain.

During isya’ prayer,i realy cry it out because all the way before this i juz be numb and silent without any reactions.juz keep it and hold it tightly in my heart.it juz happens because of slight misunderstanding and then from it we lost the trust.and for me,there is no sisterhood without trust.if we don’t trust means that we are doubting and accusing.i never assume u as anything else except that u r like my own sister.but yet i admit that it was all my fault and theres no bad feelings towards u after all what had happened.hm.its painful.biarlah semua orang berkata dan menyangka,yang pasti Allah itu Maha Adil.mungkin itu adalah pengajaran yang Allah ingin sematkan di dalam hati.semoga Allah mengampunkan dosa daripada rasa sakit itu.life is yet a game.sometimes u must be the main player,and in other time u only can be a loyal audience,sitting in the corner and keep cheering up the players.sorry for the bad simple language and uncoordinated way of writing.perasaan yang bercampur baur ditambah dengan kepenatan yang tidak mampu untuk membuatkanku tidur.hanya berharap Allah mengampunkan dosaku yang segunung tinggi ini.wallahualam

Comments
  1. dr enoll says:

    u shud have been substituted by ur coach for d way u play masa game tu………..just bcz of d ‘disturbance’…………unluckily he wasn’t there.

  2. Salam Knik,
    That night I clapped and jump for you UNCONCIOUSLY even though I’m GREEN~(^^,)/

    • nik_10 says:

      haha.yeah~umah hijau semua mantap2.kitorg ni nak bgerak sket pon da bunyi tulang temulang..grup geriatric la katakan.x sabar plak nk jerit utk asma.bile la tu agaknye ye?hehehe

  3. genu2 says:

    nik!
    yeah,life is a game at all.setuju!
    wlwpun entry nik kali ni tdk dikateorikan sbgi satu perkongsian tarbiyah,namun suka entry nik ni.
    saket yg nik rasa itu jugalah yg dirasakan nini.mgkin berbeza amplitud,atau mgkin berbeza sbb,tp still…we have the same feelings.
    cerita nik about u and ur sister tu,just go the same with me,tp takdelah nk jd pompom girl.
    well,basketball mmg best! 1st time masuk tournament basket nih.satu team ngn mai lak tu hahah.die mmg shooter yg bagus.

    salam ukhuwah fillah nik.

  4. nik_10 says:

    haha..sy tidak ade sebarang niat nak mpromote mai.pdhl jeles.hu3.sbnrnye nk delete entry ni,buat malu kt diri sndiri sbb buat dlm keadaan separa sedar agaknye.hu3.tp xsmpai ati plak nk delete all the comments.nway nini,mlm tu i was dreaming that we r in 1 team lk d 1st tym we planned it.haha.smua org pun tnye npe nik tak 1 team ngn korg.takutla nk main ngn nini,inferior kot..

  5. mysar1124 says:

    Salam.
    ces, xsuruh pun awak promosikan sy, igt sy brg ke?😛
    As i said before, game is not all about winning…
    yang penting ukhuwwah.
    xpe, ade masa kita boleh buat tournament lg.
    MAJULAH PASUKAN VETERAN!!!!

  6. Dr Norbayani says:

    salam k.nik..memandangkan sy xbermain,susah pula nk menghayati perasaan tu.hahaha.tp k.nik klu jd pompom girl memg xcomel lah..pnjg.xleh bayang.ha3.takpela..kalau xmenangpun,kita dpt ukhuwah.jgn smpai dua2pun xdpt.!

    • nik_10 says:

      haha.awk xpernah tgk lagi mane awk tau?😛.ntah2 comel ke br awk terpesona nanti.haha.xpela,jn terlalu drown dlm ms lampau tp xsemestinya masa lampau tu kt kene lupakan trus btol x?
      hu3.xpuas main,rs cm nk maen lagi.tpikir bile la bleh jd pompom girl noni ni?pemain harapan umah merah tu..hoho

  7. nadeiya says:

    ok, lepas ni knik main bola jaring pula,sure lembut tgn melantunkn bola😛

    i never dream to become a basketballer in my whole life, haha xboleh jadi pun kot, but i fall in love with this game since i saw u guys playing, mungkin bermain dgn ukhwah..sy merasai bagaimana permainan ini menjalinkn ikatan..n somehow i do think that if i cud play the game well, mesti lg best, haha.

    but anyway, i will always be the big fan of this team. teruskn berukhwah dgn berriadah, sy lah pompom girl y ditunggu2.haha

    akhawat semua, robbuna yusahhil…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s